Összefoglaló: ÉBSZ 2012 Építőgép Kiállítás, Délegyháza - 1. kép2012. szeptember 20-22. között megnyitotta kapuit Magyarország legnagyobb építőgép kiállítása, Délegyházán

A nagyérdemű csütörtök – péntek – szombat 10:00-18:00 óra között tekinthette meg a 49 kiállító belső standját, a hatalmas gépmonstrumokat, a statikus és a dinamikus területeket. A gépeket nem csak álló helyzetben lehetett megcsodálni, hanem működés közben is próbára lehetet tenni a dinamikus területeken.

Az ÉBSZ Építőgép Kiállítás idén 4. alkalommal került megrendezésre.

Összefoglaló: ÉBSZ 2012 Építőgép Kiállítás, Délegyháza - 2. képSzámokban röviden: 

  • 49 kiállító vett részt a kiállításon
  • 792 m2 belső kiállítási standterület
  • 21 külső statikus területi kiállító 2720 m2-en
  • 15 kiállító a 12 gépkategóriánál, 60 tesztelhető építőgéppel, 616 teszteléssel
  • „Ország legjobb gépkezelője” versenye 6 gépkategóriában, 49 résztvevővel, 199 versennyel
  • 64 gépshow-bemutató
  • több, mint 400 építőipari berendezés
  • 1868 látogató, melynek 61% szakmai

Az időjárás az idei kiállításnál kegyesebb volt a résztvevőkhöz, csak ráijesztett a közönségre. Az építkezés alatt érkezett egy enyhe hideg front, de nem nehezítette meg jelentősen a munkálatokat. A megnyitó napja előtti éjszaka leszakadt az ég, hatalmas vihar tombolt. Szerencsére az erős szél által okozott károkat sikerült a nyitásra elhárítani, az eső sem hagyott mélyebb nyomokat a területen, mint a korábbi helyszínen. A külső területek talajrétege gyorsan száradt, délutánra szinte nyoma sem volt a vízáradatnak.
Pénteken napos, szélcsendes idő várta az oda látogatókat, szombaton már fújdogált a szél, de a családi nap mégis remekül sikerült.

Összefoglaló: ÉBSZ 2012 Építőgép Kiállítás, Délegyháza - 3. képA kiállítás előtti időszakban lehetőség volt online előregisztrációra, amellyel 359-en éltek is és a weboldalon regisztrálók jelentős része ki is látogatott az eseményre. Akik erről a lehetőségről lemaradtak a helyszínen regisztrálhattak a veszélyes üzemű területen zajló rendezvényre. A rendezvény helyszínén 1643 fő regisztrált látogatóként, így a kiállítást 1868-an látogatták meg a 3 nap alatt az idei évben.

Az „Ország legjobb gépkezelője” verseny legaktívabb napja a szombat volt, összesen 199 verseny zajlott le a 3 nap alatt. A gépkezelői versenyben a kotró-rakodó volt a sláger – 49 verseny került rögzítésre-, de a többi gépet sem hagyták porosodni a lelkes versenyzők. Megragadva az alkalmat, ezúton is szeretnénk gratulálni a versenyzőknek, valamint az abszolút kategóriában győztesnek: Piszár Andrásnak!

Összefoglaló: ÉBSZ 2012 Építőgép Kiállítás, Délegyháza - 4. képA dinamikus terülten a legkeresetebb munkagépek a minikotrók, kompakt rakodók és lánctalpas kotrók voltak, de a kotró-rakodók és a többi gépkategóriában is szép számmal jelentek meg a tesztelők.
Összesen 616 alkalommal életszerű körülmények között győződtek meg személyesen is a látogatók a munkagépek kezelhetőségéről.

Géptesztelés alkalmával szerencsére személyi sérülés és vagyoni kár nem keletkezett.

A látogatók körében végzett primer véleménykutatás keretében a rendezvényt az iskolai osztályzatoknak megfelelően összeségében 4,4 osztályzatot kapott, az esemény résztvevői rendkívül elégedettek voltak, 100%-uk nyilatkozott úgy, hogy a legközelebbi rendezvényt is feltétlenül meglátogatják. A legnagyobb tetszést az életszerű körülmények között tesztelhető gépek, a gépbemutatók aratták, alapvetően a rendezvény felépítésével, egészével szimpatizáltak a látogatók.  Hasonló eredményre jutottunk a kiállítók körében végzett kutatásnál is 4,14 osztályzat. A válaszadók mindannyian tervezik a legközelebbi kiállításon való kiállítói részvételt.
Bízunk benne, hogy kiállítóink és látogatónk, akik bizalmat szavaztak a rendezvénynek, a nehéz gazdasági helyzet közepette is, pozitív érzéssel gondolnak vissza az eseményre, hasznos és értékes információkkal gazdagodva, erőfeszítéseik meghozzák a várt sikert, eredményt!

Ne feledjük, a gépek értünk dolgoznak!

Találkozzunk a következő ÉBSZ Építőgép Kiállításon!

Üdvözlettel:

ÉBSZ titkárság